Behandlingar

SVENSK KLASSISK MASSAGE    NY prislista  från 8 mars 2021  

Svensk klassisk massage kan vara friskvård för att öka ditt välbefinnande. Massage kan även vara riktad, förebyggande behandling, ett stöd i din träning eller sin rehabilitering. Svensk klassisk massage är effektiv behandling vid ryggont, nackbesvär, återkommande huvudvärk, muskelvärk och även stressrelaterad värk. Svensk klassisk massage blir mer effektiv med komplement i behandlingen som t ex medicinsk laser, kinesologi tejpning eller TENS. Detta ingår i behandlingen vid behov. Läs mer om det nedan.

tens- Transkutan elektrisk nervstimulering

Vid behov ger vi smärtlindring genom elektroterapi som är en behandling med elektriska impulser som stimulerar musklerna till snabbare återhämtning, lindrar smärta och ger starkare muskler. Den elektriska stimulansen gör blodgenomströmningen snabbare vilket är avgörande för en god cirkulation. Kroppens egna hormoner - endorfiner frigörs och lindrar smärta vid skada eller ansträngning. Muskelsträckningar, svullnader, inflammationsbesvär och idrottsskador är exempel på åkommor som kan behandlas. Tens ingår som komplement i svensk klassisk massage vid behov.

Medicinsk laser

Medicinsk laser använder vi som ett komplement till massagen. Den är inflammationshämmande och ger en snabbare återhämtning och smärtlindring. Laserljusets egenskaper är unika. Dessa egenskaper har visat sig ha positiva effekter på celler och vävnader. Laserljus kan användas för att minska smärta och inflammationer samt främja läkning. Medicinsk laser är ett komplement till svensk klassisk massage och ingår i behandlingen vid behov. Exempel på besvär som laser främjar: Axelsmärta, Knä artros, Diskbråck, Nackvärk, Senbesvär, Akuta skador

KINESOLOGI TAPE

Förläng din massagebehandling med tejp!

Det huvudsakliga målet med tejpen är att aktivera kroppens egna läkningsprocess, minska den upplevda smärtan, öka rörlighet och stimulera muskelaktivering. Används mot smärta och ödem/svullnader.

Tejpning kan snabba på en läkning från en skada dubbelt så snabbt jämfört med utan tejp, men detta finns det inget vetenskapligt stöd för. Kinesologi tejpen kan dock vara mycket effektiv i kombination med andra behandlingsformer. Ingår som komplement till svensk klassisk massage om behovet finns.

30 min    495 kr  

55 min    695 kr  

Endast tejpning 300 kr

--------------------

HUVUD HAND & FOT

En behandling som gör dig avslappnad och redo för dagen!

En underbar avslappnande massage för  huvudet, händerna och fötterna. Massage på händer och fötter gör att kroppen får en skön avslappning, behandlingen avslutas med härlig huvudmassage.  

50 min   650 kr 

--------------------

TAKTIL MASSAGE

Taktil behandling är en svensk massagemetod som består av en mjuk följsam beröring. Den skiljer sig från annan massage eftersom man inte knådar eller arbetar med musklerna. Taktil behandling kan ge smärtlindring, avslappning och välbefinnande genom att stimulera utsöndringen av oxytocin som är kroppens "lugn och ro hormon". Oxytocin är en signalsubstans som är livsviktig. Vid positiv beröring ger oxytocin smärtlindring, snabbare läkning av sår, sänkning av blodtryck och stresshormoner. Vi blir lugna och harmoniska och nyfikna på omgivningen. Dessutom ger den mersmak- vi blir beroende av beröring. Taktil behandling används för bland annat smärtlindring vid fibromyalgi.

30 min   450 kr 

55 min   650 kr  

--------------------

AVSLAPPNINGS MASSAGE

Unna dig tid för avslappning!

Med mjuka lugna rörelser ger vi dig  en avkopplande stund. Massagen utsöndrar dina "må bra hormoner" som gör dig lugn och avslappnad i både kropp och knopp. Denna massage ska ej göra ont, den innehåller ej knådning av musklerna utan en lättare beröring  som ger behaglig smärtlindring. 

30 min   450 kr  

50 min   650 kr  

--------------------

GRAVID MASSAGE

Unna dig en skön stund av avslappning som ökar ditt välbefinnande i "väntans tider"!

Vid första träffen går vi gemensamt igenom din hälsohistoria, vilka besvär du har m m, detta tar ca 5-10 min.   Forskning har visat att gravida som får regelbunden massage har lägre halter stresshormoner och får färre komplikationer i samband med förlossningen. Dessutom minskar risken för tidigt födda barn.  

30 min   495 kr   

50 min   695 kr   

--------------------

HANAKASUMI

En underbar behandling för dig med mycket torr hud och samtidigt få maximal avkoppling!

Hanakasumi är en avkopplande och närande kroppsbehandling inspirerad av Japanska traditioner. Njut av en varm kroppspeeling med rispuder och körsbärsblommor samt en scrubbteknik av japanska dukar. Efter en lång fotmassage med akupressur och en ljuvlig applicering av närande sheasmör med doft av Asien, blir din hud mjuk och väldoftande. Detta är en behandling som får dig att sväva bort i sinnet. Huden får näring och blir mjuk och len. 

80 min   1 350 kr   

--------------------

CHOKLAD MASSAGE LYX

En lyxig och härlig massage för alla chokladälskare!  

Varm och behaglig 85% chokladolja masseras in i huden med långa och långsamma rörelser. Avslutas med ett varmt omslag. Chokladmassagen är en ren avslappningsmassage, värmande mjukgörande och uppiggande som ökar koncentrationsförmågan och kan även motverka depressioner. Choklad är inte bara god och hälsosam att äta den är även bra för huden och humöret. Kräver ej dusch efter behandlingen!

 50 min   750 kr  

--------------------

FOTMASSAGE  inkl FOTBAD

Gå som på moln!

Behandlingen börjar med ett varmt och skönt fotbad därefter masseras dina fötter med en ekologisk  fotsalva.

30 min   475 kr    

eller så väljer du........

FOT- och UNDERBENS MASSAGE MED SKRUBB

Behandlingen börjar med ett varmt och skönt fotbad och därefter skrubbas dina underben och fötter med en härlig citrusskrubb blandad med olja. Behandlingen avslutas med en skön underben och fotmassage.

30 min   575 kr   

-------------------

TERAPEUTISK STRETCHING

Med enkla övningar kan du förebygga smärta !

Terapeutisk stretching ger dig bättre hållning, bättre muskelbalans och god kroppskännedom.

Stretching av musklerna ger bra återhämtning, god cirkulation och bibehåller normal rörlighet.

Stretchning förebygger även belastningsskador och lindrar olika typer av smärttillstånd som beror på förkortad muskulatur.  Terapeutisk stretch kan vid önskemål ingå i en 55 minuter klassisk massage. Meddela det i bokningen.  Hos oss får du alltid tips på stretchövningar som du klarar att göra hemma. 

55 min   695 kr  

30 min   495 kr   

-------------------

ÖRONLJUSBEHANDLING    

Slappna av med öronljusbehandling och upplev en befriande känsla

En tusen år gammal metod som helt smärtfritt och ofarligt behandlar öronproblem utan biverkningar. Ljusen skapar ett lätt tryck i örat som upplevs som mycket behagligt. Det är en effektiv alternativ terapi som med fördel kan prövas vid olika obehag som grundar sig på öronproblematik.

 *Tar bort vax och smuts* Pipande och susande ljud* Tryckproblem/lock* Klåda/obehag/eksem* Lindrar tinnitus

Behandling med öronljus innebär att man med speciella ihåliga vaxljus skapar en varm luftström, som löser upp vaxrester i örat och med ett undertryck suger ut det. Värmen i ljusen stimulerar blodcirkulationen i öronen och därmed påverkar akupunkturpunkter och "frilägger porer". En djupverkande och fullständigt rengöring erhålls. Den utjämnar trycket i öronen och återställer örats naturliga vätskebalans. God effekt på öron-näsa och halsproblem. Efter behandlingen klipps ljuset upp för att se hur mycket vax och slaggprodukter som funnits i örat.

Rekommenderas att behandling med öronljus bör ske med 6-8 veckor mellanrum för underhåll och förbyggande. 

30 min      450 kr

--------------------

KOPPNING MASSAGE

Underbart och avslappnande för ansiktet. 

Genom att utföra ansiktskoppning får din hy en mängd positiva effekter. Du får avslappnade muskler, stramare hud, mindre rynkor och färre påsar under ögonen.   

  • Ger stramare hud   
  • Avslappning för musklerna  
  • Ökar blodcirkulationen

Koppning i ansiktet ökar dessutom blodcirkulationen och minska spänningar i musklerna. Samtidigt är det väldigt skönt, avslappnande och ger en ny lyster i huden.

Koppningmassage är en beprövad terapi som medför positiva effekter på celluliter, fettsmältning och är en antirynk behandling. 

30 min      375 kr

--------------------

LJUSTERAPI

Solen- livets källa  - Kom och få en vitaminkick!

Ur hösten och vintern känner sig många av oss trötta och orkeslösa. Dessa symptom beror på kroppens normala strävan att anpassa sig till kortare dagar och en mindre mängd naturlig belysning. Detta fenomen kallas för mörkerdepression.  Ljusterapi är en terapiform med ljusbestrålning mot höst- och vår depressioner.

Melatonin dvs sömnhormon som bildas i tallkottskörteln är av stor betydelse för sömnbehovet och piggheten. Hormonet har länge ansetts som viktig för att upprätthålla dygnsrytmen.  Ljusterapi  minskar frisättningen av melatonin.   Hur går det till: 

Ljusterapi verkar via ögonen. Ljuset förmedlas till ögats näthinna och vidare via synnerven till hjärnans ljuskänsliga del. Du sitter i ett ljust rum, där ljusstrålarna från den speciella lampan reflekteras med det vita och ger dig en dos av pigghet.

Ta med dig en bra bok, en korsordstidning eller bara sitt och njut av kaffe eller te. Eftersom ljuset verkar via ögonen bör du ej blunda.  

Ljusterapi är ett behagligt sätt att sköta om sig själv. Ljusterapilampan är en effektiv ersättning för otillräckligt solljus. Man bör vistas i närheten av lampan helst ½ – 2 timmar dagligen. Effekten är bäst på morgonen. Ljusterapi på kvällen kan ge insomningsbesvär.  Ljusets mängd mäts i lux. En lux motsvarar den mängd ljus som ett brinnande ljus alstrar på en meters avstånd.

Mängden av solljus utomhus är cirka 50 000–100 000 lux en vanlig sommardag. Normal allmänbelysning i hemmet ger en ljusmängd på cirka 50–100 lux. Denna mängd är tusen gånger mindre än den naturliga belysningen under en sommardag. Ljusterapilampan ge dig 10 000 lux om avståndet är 25 cm och vid 50 cm ger den 2 500 lux.    

Ingen behandling erbjuds för tillfället.

NÄR SKA DU INTE TA EMOT KroppsBEHANDLING? Är du osäker ring för rådgivning 0292 103 90

vid inflammation i tand/käke

vid hjärtsjukdom

vid feber

vid halsont

   
   tel: 0292-103 90            kontakt@halsoguiden.net           ©Copyright halsoguiden.net