Behandlingar

SVENSK KLASSISK MASSAGE    

Svensk klassisk massage kan vara friskvård för att öka ditt välbefinnande. Massage kan även vara riktad, förebyggande behandling, ett stöd i din träning eller sin rehabilitering. Svensk klassisk massage är effektiv behandling vid ryggont, nackbesvär, återkommande huvudvärk, muskelvärk och även stressrelaterad värk. Svensk klassisk massage blir mer effektiv med komplement i behandlingen som t ex medicinsk laser, kinesologi tejpning eller TENS. Detta ingår i behandlingen vid behov. Läs mer om det nedan.

                                  efter kl 18.00

30 min     495 kr      525 kr 

55 min      695 kr      725 kr

75 min      895 kr

...........................................

tens- Transkutan elektrisk nervstimulering

Vid behov ger vi smärtlindring genom elektroterapi som är en behandling med elektriska impulser som stimulerar musklerna till snabbare återhämtning, lindrar smärta och ger starkare muskler. Den elektriska stimulansen gör blodgenomströmningen snabbare vilket är avgörande för en god cirkulation. Kroppens egna hormoner - endorfiner frigörs och lindrar smärta vid skada eller ansträngning. Muskelsträckningar, svullnader, inflammationsbesvär och idrottsskador är exempel på åkommor som kan behandlas. Tens ingår som komplement i svensk klassisk massage vid behov. Ingår i Svensk klassisk massage vid behov.

............................................

Medicinsk laser

Medicinsk laser använder vi som ett komplement till massagen. Den är inflammationshämmande och ger en snabbare återhämtning och smärtlindring. Laserljusets egenskaper är unika. Dessa egenskaper har visat sig ha positiva effekter på celler och vävnader. Laserljus kan användas för att minska smärta och inflammationer samt främja läkning. Medicinsk laser är ett komplement till svensk klassisk massage och ingår i behandlingen vid behov. Exempel på besvär som laser främjar: Axelsmärta, Knä, Artros, Diskbråck,

Nackvärk, Senbesvär, Akuta skador och inflammationer. Ingår i svensk klassisk massage vid behov.

.........................................

 IR madrass  ingår i behandlingar  bokade hos Carina

Vad är en IR madrass? Långvågiga infraröda strålar är en energi i form av vågor.  Alla människor sänder ut och tar emot långvågiga infraröda strålar mellan 6-20 micron. Vågornas fördelaktigaste områden för människan ligger mellan 7-14 micron sk "vitala strålar". Dessa har visat sig ge en rad positiva effekter på människokroppen. Vår kropp består av 70% vatten. Ett viktigt faktum är att kunna frigöra vattenburna gifter i kroppen. Det synliga ljuset från solen inkluderar som bekant regnbågens alla färger. Bara 44% av det fulla spektrumet av solljus är i det synliga området. Högfrekventa ultravioletta (UV) strålar utgör 4% och kan åldra huden i förtid. kan orsaka hudcancer och andra problem. Långvågiga infraröda strålar utgör 52%. Dessa är inte skadliga för kroppen och skadar inte h huden. Infrarött ljus överför mer värme än vanligt ljus.

Forskare har funnit att infrastrålar kan förbättra blodcirkulationen, minska symptomen på kroniska sjukdomar, lindra smärta, återuppliva hudceller, stärka hjärnan, hjärt- kärlsystem och nervsystemet, hjälper även till att muskelelasticiteten, även anti inflammatorisk effekt och främjar till bättre sömn.

Vad är en Jade sten? En helande sten menas med att den utstrålar positiva energier. Inom den kinsesiska kulturen använder man jade att skydda njure, hjärta, struphuvud, lever, mjälte, sköldkörtel och i allmänhet stärka kroppen.  Jade  kan lindra smärtor i ryggraden, huvudvärk, artrit och stela leder. En Jade madrass slappnar också av muskler, lindrar stress, förbättrar blodcirkulationen, hjälper att sänka högt blodtryck och slappna av i tarmen. Uppvärmd Jade madrass avger också negativa joner, vilket bidrar till att motverka elektromagnetisk strålning från elektriska produkter som mobiltelefoner, datorer och vitvaror. Eftersom negativa joner sker snabbt med jade kan 20-30 minuter vara tillräckligt för att ge resultat.

Vad är en Turmalin sten? En helande sten, rik på negativa joner sägs minska tarm -och hudproblem, hjälpa till med leversjukdomar, hud och autonoma sjukdomar. Det sägs också förbättra cirkulationen och hjälpa immunförsvaret och lymfsystemet, hjälper även mot sömnlöshet. Brun Turmalin är också ansedd att vara en utmärkt jordnings sten. Det sägs uppmuntra sociala förmågor och engagemang, och öka empati och kreativitet.

Negativa joner vad är det? En jon är en atom eller molekyl med elektrisk laddning, antingen positiva eller negativa. Joner är naturligt förekommande i t ex solljus, infrastrålar eller vatten under rörelse. Miljöer runt berg, vattenfall och rullande oceaner är rik på negativa joner. Negativa jonterapi använder joner för att producera positiva effekter. Många finner att de förbättrar deras hälsa, särskilt inom depression, bronkiala problem, allergier, blodtryck och utrensning av slaggprodukter från kroppen. Negativa joner förstärker cellernas förmåga att använda näringsämnen och avlägsnar slaggprodukter, ballasera kroppens Ph värde. Enligt Japansk forskning har det visat sig t ex att negativa joner upprätthåller en balans mellan insulin och binjurefunktionen i det autonoma nervsystemet och att negativ jonisering förstärker jonerna i kalcium och natrium (salt) i blodet och ökar alkaliniteten (PH balansen).

  • Vem ska inte använda sig av varm stenterapi?
  • Som en allmän regel, människor som inte borde genomgå en standard massageterapi, till exempel barn eller gravida kvinnor, bör inte använda sig utav varm stenterapi. Man ska inte använda varm stenterapi på sår eller öppen hudinfektion.
  • Människor med vissa problem kan använda heta stenar eller uppvärmda madrasser men endast vid låg till medelvärme (30 ° - 45 °C). Dessa tillstånd innefattar kroniskt högt blodtryck, cancer, lymfödem, hjärt-, lever- eller njursjukdomar, anorexi, diabetes (undantag: typ 2-diabetes), Osteoporos, MS, vasospastisk sjukdom (kärlsjukdomar), kronisk huvudvärk eller akut feber.
  • Ingår i behandlingar hos Carina
........................................

KINESOLOGI TAPE

Förläng din massagebehandling med tejp!

Det huvudsakliga målet med tejpen är att aktivera kroppens egna läkningsprocess, minska den upplevda smärtan, öka rörlighet och stimulera muskelaktivering. Används mot smärta och ödem/svullnader.

Tejpning kan snabba på en läkning från en skada dubbelt så snabbt jämfört med utan tejp, men detta finns det inget vetenskapligt stöd för. Kinesologi tejpen kan dock vara mycket effektiv i kombination med andra behandlingsformer. Ingår som komplement till svensk klassisk massage om behovet finns.

Endast tejpning              

30 min                   525 kr 

--------------------

HUVUD HAND & FOT

En behandling som gör dig avslappnad och redo för dagen!

En underbar avslappnande massage för  huvudet, händerna och fötterna. Massage på händer och fötter gör att kroppen får en skön avslappning, behandlingen avslutas med härlig huvudmassage.  

50 min   725 kr 

--------------------

TAKTIL MASSAGE

Taktil behandling är en svensk massagemetod som består av en mjuk följsam beröring. Den skiljer sig från annan massage eftersom man inte knådar eller arbetar med musklerna. Taktil behandling kan ge smärtlindring, avslappning och välbefinnande genom att stimulera utsöndringen av oxytocin som är kroppens "lugn och ro hormon". Oxytocin är en signalsubstans som är livsviktig. Vid positiv beröring ger oxytocin smärtlindring, snabbare läkning av sår, sänkning av blodtryck och stresshormoner. Vi blir lugna och harmoniska och nyfikna på omgivningen. Dessutom ger den mersmak- vi blir beroende av beröring. Taktil behandling används för bland annat smärtlindring vid fibromyalgi.

30 min  525kr 

55 min  725 kr  

--------------------

AVSLAPPNINGS MASSAGE

Unna dig tid för avslappning!

Med mjuka lugna rörelser ger vi dig  en avkopplande stund. Massagen utsöndrar dina "må bra hormoner" som gör dig lugn och avslappnad i både kropp och knopp. Denna massage ska ej göra ont, den innehåller ej knådning av musklerna utan en lättare beröring  som ger behaglig smärtlindring.                                    

50 min                    725 kr

--------------------

GRAVID MASSAGE

Unna dig en skön stund av avslappning som ökar ditt välbefinnande i "väntans tider"!

Vid första träffen går vi gemensamt igenom din hälsohistoria, vilka besvär du har m m, detta tar ca 5-10 min.   Forskning har visat att gravida som får regelbunden massage har lägre halter stresshormoner och får färre komplikationer i samband med förlossningen. Dessutom minskar risken för tidigt födda barn.  

30 min   525 kr   

50 min   725 kr   

--------------------

HANAKASUMI

En underbar behandling för dig med mycket torr hud och samtidigt få maximal avkoppling!

Hanakasumi är en avkopplande och närande kroppsbehandling inspirerad av Japanska traditioner. Njut av en varm kroppspeeling med rispuder och körsbärsblommor samt en scrubbteknik av japanska dukar. Efter en lång fotmassage med akupressur och en ljuvlig applicering av närande sheasmör med doft av Asien, blir din hud mjuk och väldoftande. Detta är en behandling som får dig att sväva bort i sinnet. Huden får näring och blir mjuk och len. 

80 min   1 625 kr   

--------------------

CHOKLAD MASSAGE LYX

En lyxig och härlig massage för alla chokladälskare!  

Varm och behaglig 85% chokladolja masseras in i huden med långa och långsamma rörelser. Avslutas med ett varmt omslag. Chokladmassagen är en ren avslappningsmassage, värmande mjukgörande och uppiggande som ökar koncentrationsförmågan och kan även motverka depressioner. Choklad är inte bara god och hälsosam att äta den är även bra för huden och humöret. Kräver ej dusch efter behandlingen! Som present får du även en bit mörk choklad att ta med hem.

 50 min   775 kr  

--------------------

FOTMASSAGE  inkl FOTBAD

Gå som på moln!

Behandlingen börjar med ett varmt och skönt fotbad därefter masseras dina fötter med en ekologisk  fotsalva.

35 min   525 kr    

eller så väljer du........

FOT- och UNDERBENS MASSAGE MED SKRUBB

Behandlingen börjar med ett varmt och skönt fotbad och därefter skrubbas dina underben och fötter med en härlig citrusskrubb blandad med olja. Behandlingen avslutas med en skön underben och fotmassage.

45 min  625 kr   

-------------------

TERAPEUTISK STRETCHING

Med enkla övningar kan du förebygga smärta !

Terapeutisk stretching ger dig bättre hållning, bättre muskelbalans och god kroppskännedom.

Stretching av musklerna ger bra återhämtning, god cirkulation och bibehåller normal rörlighet.

Stretchning förebygger även belastningsskador och lindrar olika typer av smärttillstånd som beror på förkortad muskulatur.  Terapeutisk stretch kan vid önskemål ingå i en 55 minuter klassisk massage. Meddela det i bokningen.  Hos oss får du alltid tips på stretchövningar som du klarar att göra hemma. 

Behandlingen finns ej tillgänglig för tillfället.

-------------------

ÖRONLJUSBEHANDLING    

Slappna av med öronljusbehandling och upplev en befriande känsla

En tusen år gammal metod som helt smärtfritt och ofarligt behandlar öronproblem utan biverkningar. Ljusen skapar ett lätt tryck i örat som upplevs som mycket behagligt. Det är en effektiv alternativ terapi som med fördel kan prövas vid olika obehag som grundar sig på öronproblematik.

 *Tar bort vax och smuts* Pipande och susande ljud* Tryckproblem/lock* Klåda/obehag/eksem* Lindrar tinnitus

Behandling med öronljus innebär att man med speciella ihåliga vaxljus skapar en varm luftström, som löser upp vaxrester i örat och med ett undertryck suger ut det. Värmen i ljusen stimulerar blodcirkulationen i öronen och därmed påverkar akupunkturpunkter och "frilägger porer". En djupverkande och fullständigt rengöring erhålls. Den utjämnar trycket i öronen och återställer örats naturliga vätskebalans. God effekt på öron-näsa och halsproblem. Efter behandlingen klipps ljuset upp för att se hur mycket vax och slaggprodukter som funnits i örat. Rekommenderas att behandling med öronljus bör ske med 6-8 veckor mellanrum för underhåll och förbyggande. 

20 min      495 kr

--------------------

KOPPNING MASSAGE

Underbart och avslappnande för ansiktet. 

Genom att utföra ansiktskoppning får din hy en mängd positiva effekter. Du får avslappnade muskler, stramare hud, mindre rynkor och färre påsar under ögonen.   

  • Ger stramare hud   
  • Avslappning för musklerna  
  • Ökar blodcirkulationen

Koppning i ansiktet ökar dessutom blodcirkulationen och minska spänningar i musklerna. Samtidigt är det väldigt skönt, avslappnande och ger en ny lyster i huden.

Koppningmassage är en beprövad terapi som medför positiva effekter på celluliter, fettsmältning och är en antirynk behandling. 

30 min      395 kr

--------------------

LYMFMASSAGE            utförs av Charlotte/ Gaia Massage

Lymfmassage - en effektiv bindvävsmassage

En följsam och mjuk lymfmassage utförs genom att bindväven mjukas upp och massage längs lymfsystemets banor, med syfte att stimulera lymfans aktivitet. Det gör stor skillnad för att kroppen ska återfå sin ”lätthet” och mer aktiva känsla igen. All lymfbehandling utförs på en speciell IR-värmematta, som ytterligare värmer upp och tillför positiv stimulans av dina flöden. På Hälsoguiden finns möjlighet att boka till IR-bastu som ett idealiskt komplement till en effektiv lymfstimulerande behandling. Vi erbjuder även lägre lymfbehandlingar, med utrymme att jobba extra på partier där det finns blockeringar och stopp. Vi jobbar med olika hjälpmedel efter behov, exempelvis koppor, tejpning och andra verktyg som stimulerar lymfsystemets aktivitet.

Läs mer: 

Kroppens lymfsystem är finurligt uppbyggt och lymfan finns som en vätska runt alla celler med syfte att transportera bort överflödig vätska genom kroppen och ut genom njurarna. Det kallas ibland för det ”vita blodomploppet” och finns överallt där det finns blodkärl. Med sig tar lymfvätskan det som kroppen inte behöver eller vill ha, gifter som utsöndras ska bort med urinet helt enkelt. För att stimulera lymfsystemet bearbetar terapeuten din bindväv på olika sätt. Som med så mycket annat försämras lymfsystemets funktion genom stress och ett ohälsosamt livsmönster, vilket kan resultera i att kroppen samlar på sig vätska, man blir tung i kroppen, stel och med odefinierbar smärta som trycker, ofta ner i benen och fötter. Nedstämdhet och oro är vanligt förekommande. Lär dig mer om Lymfsystemet på https://www.lymfsystemet.se/

Lymfödém  Många cancerpatienter får lymfödém i en specifik del av sin kropp som biverkning efter operation, exempelvis ut i ena armen efter bröstcanceroperation. Lymfmassage är då ett mycket effektivt verktyg för att bearbeta ärrbildningar och stopp i fascian som ger smärtsamma och oönskade svullnader.

Lipödém Ca 10% av Sveriges kvinnor har en ärftlig och medfödd nedsatthet av sitt lymfsystems förmåga att arbeta optimalt. Lipödém är ett kronisk tillstånd, men går att förbättra avsevärt genom manuellt lymfdränage, lymfmassage, självbehandligar och genom en hälsosam livsstil.

Lymfa 120 En behandling då vi gör en klassisk lymfmassage helkropp, men med utrymme att jobba
extra på partier där det finns blockeringar och stopp. Vi jobbar med olika hjälpmedel efter
behov, exempelvis koppor, tejpning och andra verktyg som stimulerar lymfsystemets aktivitet.   

Fråga gärna om tips och råd

                                                                                                            efter kl 18,00

"Prova på behandling"  55 min                                695 kr       725 kr             Gäller december månad

Lymfmassage 90 min                                                895 kr

Lymfmassage- specialbehandling 120 min        1095 kr

HOT STONE                   Utförs av Charlotte/gaia massage

Vid Hot Stone massage används varma lavastenar. De har polerats och slipats släta
av vind och vatten och värms upp i heta vattenbad. De varma stenarna innehåller
flera mineraler och har en god förmåga att bevara värmen länge. Stenarnas
värmande effekt förstärker också massagens förmåga att lösa upp spänningar och
minska din stress.                                                                                                  

 55 min                                                                            695 kr       725 kr efter kl 18.00

----------------------------

LJUSTERAPI

Solen- livets källa  - Kom och få en vitaminkick!

Ur hösten och vintern känner sig många av oss trötta och orkeslösa. Dessa symptom beror på kroppens normala strävan att anpassa sig till kortare dagar och en mindre mängd naturlig belysning. Detta fenomen kallas för mörkerdepression.  Ljusterapi är en terapiform med ljusbestrålning mot höst- och vår depressioner.

Melatonin dvs sömnhormon som bildas i tallkottskörteln är av stor betydelse för sömnbehovet och piggheten. Hormonet har länge ansetts som viktig för att upprätthålla dygnsrytmen.  Ljusterapi  minskar frisättningen av melatonin.   Hur går det till: 

Ljusterapi verkar via ögonen. Ljuset förmedlas till ögats näthinna och vidare via synnerven till hjärnans ljuskänsliga del. Du sitter i ett ljust rum, där ljusstrålarna från den speciella lampan reflekteras med det vita och ger dig en dos av pigghet.

Ta med dig en bra bok, en korsordstidning eller bara sitt och njut av kaffe eller te. Eftersom ljuset verkar via ögonen bör du ej blunda.  

Ljusterapi är ett behagligt sätt att sköta om sig själv. Ljusterapilampan är en effektiv ersättning för otillräckligt solljus. Man bör vistas i närheten av lampan helst ½ – 2 timmar dagligen. Effekten är bäst på morgonen. Ljusterapi på kvällen kan ge insomningsbesvär.  Ljusets mängd mäts i lux. En lux motsvarar den mängd ljus som ett brinnande ljus alstrar på en meters avstånd.

Mängden av solljus utomhus är cirka 50 000–100 000 lux en vanlig sommardag. Normal allmänbelysning i hemmet ger en ljusmängd på cirka 50–100 lux. Denna mängd är tusen gånger mindre än den naturliga belysningen under en sommardag. Ljusterapilampan ge dig 10 000 lux om avståndet är 25 cm och vid 50 cm ger den 2 500 lux.    

Ingen behandling erbjuds för tillfället.

NÄR SKA DU INTE TA EMOT KroppsBEHANDLING? Är du osäker ring för rådgivning 0292 103 90

vid inflammation i tand/käke

vid hjärtsjukdom

vid feber

vid halsont

   
   tel: 0292-103 90            kontakt@halsoguiden.net           ©Copyright halsoguiden.net