Nyheter

Infraröd värmemadrass med naturstenar som jade-turmalin

Nu finns IR madrassen hos oss och ingår i våra behandlingar. 

Vad är en IR madrass? Långvågiga infraröda strålar är en energi i form av vågor.  Alla människor sänder ut och tar emot långvågiga infraröda strålar mellan 6-20 micron. Vågornas fördelaktigaste områden för människan ligger mellan 7-14 micron sk "vitala strålar". Dessa har visat sig ge en rad positiva effekter på människokroppen. Vår kropp består av 70% vatten. Ett viktigt faktum är att kunna frigöra vattenburna gifter i kroppen. Det synliga ljuset från solen inkluderar som bekant regnbågens alla färger. Bara 44% av det fulla spektrumet av solljus är i det synliga området. Högfrekventa ultravioletta (UV) strålar utgör 4% och kan åldra huden i förtid. kan orsaka hudcancer och andra problem. Långvågiga infraröda strålar utgör 52%. Dessa är inte skadliga för kroppen och skadar inte h huden. Infrarött ljus överför mer värme än vanligt ljus.

Forskare har funnit att infrastrålar kan förbättra blodcirkulationen, minska symptomen på kroniska sjukdomar, lindra smärta, återuppliva hudceller, stärka hjärnan, hjärt- kärlsystem och nervsystemet, hjälper även till att muskelelasticiteten, även anti inflammatorisk effekt och främjar till bättre sömn.

Vad är en Jade sten? En helande sten menas med att den utstrålar positiva energier. Inom den kinsesiska kulturen använder man jade att skydda njure, hjärta, struphuvud, lever, mjälte, sköldkörtel och i allmänhet stärka kroppen.  Jade  kan lindra smärtor i ryggraden, huvudvärk, artrit och stela leder. En Jade madrass slappnar också av muskler, lindrar stress, förbättrar blodcirkulationen, hjälper att sänka högt blodtryck och slappna av i tarmen. Uppvärmd Jade madrass avger också negativa joner, vilket bidrar till att motverka elektromagnetisk strålning från elektriska produkter som mobiltelefoner, datorer och vitvaror. Eftersom negativa joner sker snabbt med jade kan 20-30 minuter vara tillräckligt för att ge resultat.

Vad är en Turmalin sten? En helande sten, rik på negativa joner sägs minska tarm -och hudproblem, hjälpa till med leversjukdomar, hud och autonoma sjukdomar. Det sägs också förbättra cirkulationen och hjälpa immunförsvaret och lymfsystemet, hjälper även mot sömnlöshet. Brun Turmalin är också ansedd att vara en utmärkt jordnings sten. Det sägs uppmuntra sociala förmågor och engagemang, och öka empati och kreativitet.

Negativa joner vad är det? En jon är en atom eller molekyl med elektrisk laddning, antingen positiva eller negativa. Joner är naturligt förekommande i t ex solljus, infrastrålar eller vatten under rörelse. Miljöer runt berg, vattenfall och rullande oceaner är rik på negativa joner. Negativa jonterapi använder joner för att producera positiva effekter. Många finner att de förbättrar deras hälsa, särskilt inom depression, bronkiala problem, allergier, blodtryck och utrensning av slaggprodukter från kroppen. Negativa joner förstärker cellernas förmåga att använda näringsämnen och avlägsnar slaggprodukter, ballasera kroppens Ph värde. Enligt Japansk forskning har det visat sig t ex att negativa joner upprätthåller en balans mellan insulin och binjurefunktionen i det autonoma nervsystemet och att negativ jonisering förstärker jonerna i kalcium och natrium (salt) i blodet och ökar alkaliniteten (PH balansen).

  • Vem ska inte använda sig av varm stenterapi?
  • Som en allmän regel, människor som inte borde genomgå en standard massageterapi, till exempel barn eller gravida kvinnor, bör inte använda sig utav varm stenterapi. Man ska inte använda varm stenterapi på sår eller öppen hudinfektion.
  • Människor med vissa problem kan använda heta stenar eller uppvärmda madrasser men endast vid låg till medelvärme (30 ° - 45 °C). Dessa tillstånd innefattar kroniskt högt blodtryck, cancer, lymfödem, hjärt-, lever- eller njursjukdomar, anorexi, diabetes (undantag: typ 2-diabetes), Osteoporos, MS, vasospastisk sjukdom (kärlsjukdomar), kronisk huvudvärk eller akut feber.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ASHWAGANDA

Lugn till kroppen. Kraft till själen.

KSM66 motverkar stress. Stress gör oss oroliga, trötta och stör vår sömn. Ofta påverkas humöret, den hormonella balansen och lusten till sex.

KSM66 vänder den utvecklingen. Kraften och lugnet kommer tillbaka. KSM66 är 100% ekologiskt och kommer från Ayurvedisk medicin.

"Prinsen av Ayurveda" -Ashwaganda är basen i KSM66, den viktigaste örten inom Ayurvedisk medicin, med en dokumenterad användning under mer än 4000 år.

"Prinsen av Ayurveda" - fungerar som en "Rasayan"- vilket innebär att den är allmänt stärkande, balanserande och föryngrande. Idag finns det klinisk dokumentation på effekten är resultat av att Ashwaganda har en specifik effekt på stress och därmed på stresshormonet kortisol. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ny forskning!!!      SKOGSBAD

Skriva ut skogsbad på recept? Just nu undersöks skogen som terapiform – och att vare ute i skogen kan vara en potentiell supermedicin som bland annat kan minska användandet av läkemedel.

Den mesta forskningen som finns om fördelarna med att ta det lugnt och ”bada” i sinnesintryck från skogen, det vill säga skogsbad, är gjord i Japan och övriga Asien. Och resultaten pekar i en tydlig riktning. 

Skogsbad minskar stress, genom att bland annat sänka både blodtryck, puls och kortisolnivåer i salivet. Skogsbad stärker immunförsvaret. Man har också sett att skogsbad stärker immunförsvaret och ökar mängden antioxidanter.

En del studier har också gjorts på skogsbad som en del i behandlingen av vissa sjukdomar. Högt blodtryck och kranskärls- sjukdom förbättrades efter skogsbad och kol-patienter hade lägre nivåer av proinflammatoriska cytokiner och stresshormoner, medan en studie på 48 vuxna med typ 2-diabetes visade att upprepade skogsbad sänkte blodsockernivåerna signifikant, säger biologen och universitetslektor Jenny Lovebo vid Linnéuniversitet och har nyss avslutat ett pilotprojekt där de har undersökt de hälsofrämjande effekterna av att vara ute i skogen.

I pilotstudien som gjorts i samarbete med sjuksköterskeprogrammets Hälsomottagning vid Linnéuniversitet, har totalt sexbesökare testat på skogsbad, två gånger i veckan, cirka 45 minuter per gång, i fyra veckor.
Deltagarnas hälsotillstånd har kontrollerats med provtagning och mätning av blodtryck, puls, blodvärde och blodsocker och just nu håller de på att sammanställa resultatet till en artikel.

De biomarkörer som mättes på deltagarna före och efter perioden av skogsbad visade inte några samstämmiga förändringar. Men för flera av deltagarna var upplevd stress, känslor av utmattning och irritation mer sällan förekommande efter skogsbad jämfört med före, och flertalet studenter hade en uppfattning att skogsbad kan främja hälsa genom att skogsmiljön skapade ett lugn hos personen som är ute i skogen.

Källa: kurera.se

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Quick test

SNABBT & ENKELT

Känner du att du inte mår bra? Har du problem med magen efter måltider?  Blir magen ”bubblig” efter att du ätit? Symptomen för glutenintolerans är många. Är du i klimateriet? Misstänker eller vet du att du blivit biten av en fästing? Är du ovanligt trött, håglös och kanske lider du av oro eller ångest? Det kan bero på många olika saker men järnbrist kan ställa till med stora problem. Kissar du mer än vanligt, kanske känner du törst som inte ger med sig när du dricker? Symptomen är många och ofta ganska diffusa, samtidigt är diabetes en av våra vanligaste folkhälsosjukdomar.

Du kan lätt kolla status på din hälsa med ett självtest och få indikationer och bekräftelse på dina symptomer. Om testet visar positivt, ta kontakt med din läkare eller i vissa fall din näringsterapeut  för vidare utredning. Testen används inom sjukvården och är 92-98% tillförlitliga. Du kan köpa testerna hos oss från augusti. Pris / test 199 kr

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ÄR DU PENSIONÄR? 

Då får du 10% rabatt på alla behandlingar bokade innan kl 15.00

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ÖRONLJUSBEHANDLING

Slappna av med öronljusbehandling och upplev en befriande känsla. Vi hjälper dig!

Har du problem med tinnitus, mycket vax som är svårt att få ut, pipande och susande ljud i öronen, mycket lock för öronen, klåda?  Då kan detta vara något för dig!

En tusen år gammal metod som helt smärtfritt och ofarlig behandlar öronproblem utan biverkningar. Ljusen skapar ett lätt tryck i örat som upplevs som mycket behaglig. Det är en god och effektiv alternativ terapi som med fördel kan prövas vid olika obehag som grundar sig på öronproblematik.


För mer info ........ klicka på Behandlingar och läs mer

Behandlingen går att boka från april -19

   
   tel: 0292-103 90            kontakt@halsoguiden.net           ©Copyright halsoguiden.net