Nyheter

ASHWAGANDA

Lugn till kroppen. Kraft till själen.

KSM66 motverkar stress. Stress gör oss oroliga, trötta och stör vår sömn. Ofta påverkas humöret, den hormonella balansen och lusten till sex.

KSM66 vänder den utvecklingen. Kraften och lugnet kommer tillbaka. KSM66 är 100% ekologiskt och kommer från Ayurvedisk medicin.

"Prinsen av Ayurveda" -Ashwaganda är basen i KSM66, den viktigaste örten inom Ayurvedisk medicin, med en dokumenterad användning under mer än 4000 år.

"Prinsen av Ayurveda" - fungerar som en "Rasayan"- vilket innebär att den är allmänt stärkande, balanserande och föryngrande. Idag finns det klinisk dokumentation på effekten är resultat av att Ashwaganda har en specifik effekt på stress och därmed på stresshormonet kortisol. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ny forskning!!!      SKOGSBAD

Skriva ut skogsbad på recept? Just nu undersöks skogen som terapiform – och att vare ute i skogen kan vara en potentiell supermedicin som bland annat kan minska användandet av läkemedel.

Den mesta forskningen som finns om fördelarna med att ta det lugnt och ”bada” i sinnesintryck från skogen, det vill säga skogsbad, är gjord i Japan och övriga Asien. Och resultaten pekar i en tydlig riktning. 

Skogsbad minskar stress, genom att bland annat sänka både blodtryck, puls och kortisolnivåer i salivet. Skogsbad stärker immunförsvaret. Man har också sett att skogsbad stärker immunförsvaret och ökar mängden antioxidanter.

En del studier har också gjorts på skogsbad som en del i behandlingen av vissa sjukdomar. Högt blodtryck och kranskärls- sjukdom förbättrades efter skogsbad och kol-patienter hade lägre nivåer av proinflammatoriska cytokiner och stresshormoner, medan en studie på 48 vuxna med typ 2-diabetes visade att upprepade skogsbad sänkte blodsockernivåerna signifikant, säger biologen och universitetslektor Jenny Lovebo vid Linnéuniversitet och har nyss avslutat ett pilotprojekt där de har undersökt de hälsofrämjande effekterna av att vara ute i skogen.

I pilotstudien som gjorts i samarbete med sjuksköterskeprogrammets Hälsomottagning vid Linnéuniversitet, har totalt sexbesökare testat på skogsbad, två gånger i veckan, cirka 45 minuter per gång, i fyra veckor.
Deltagarnas hälsotillstånd har kontrollerats med provtagning och mätning av blodtryck, puls, blodvärde och blodsocker och just nu håller de på att sammanställa resultatet till en artikel.

De biomarkörer som mättes på deltagarna före och efter perioden av skogsbad visade inte några samstämmiga förändringar. Men för flera av deltagarna var upplevd stress, känslor av utmattning och irritation mer sällan förekommande efter skogsbad jämfört med före, och flertalet studenter hade en uppfattning att skogsbad kan främja hälsa genom att skogsmiljön skapade ett lugn hos personen som är ute i skogen.

Källa: kurera.se

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Quick test

SNABBT & ENKELT

Känner du att du inte mår bra? Har du problem med magen efter måltider?  Blir magen ”bubblig” efter att du ätit? Symptomen för glutenintolerans är många. Är du i klimateriet? Misstänker eller vet du att du blivit biten av en fästing? Är du ovanligt trött, håglös och kanske lider du av oro eller ångest? Det kan bero på många olika saker men järnbrist kan ställa till med stora problem. Kissar du mer än vanligt, kanske känner du törst som inte ger med sig när du dricker? Symptomen är många och ofta ganska diffusa, samtidigt är diabetes en av våra vanligaste folkhälsosjukdomar.

Du kan lätt kolla status på din hälsa med ett självtest och få indikationer och bekräftelse på dina symptomer. Om testet visar positivt, ta kontakt med din läkare eller i vissa fall din näringsterapeut  för vidare utredning. Testen används inom sjukvården och är 92-98% tillförlitliga. Du kan köpa testerna hos oss från augusti. Pris / test 199 kr

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ÄR DU PENSIONÄR? 

Då får du 10% rabatt på alla behandlingar bokade innan kl 15.00

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ÖRONLJUSBEHANDLING

Slappna av med öronljusbehandling och upplev en befriande känsla. Vi hjälper dig!

Har du problem med tinnitus, mycket vax som är svårt att få ut, pipande och susande ljud i öronen, mycket lock för öronen, klåda?  Då kan detta vara något för dig!

En tusen år gammal metod som helt smärtfritt och ofarlig behandlar öronproblem utan biverkningar. Ljusen skapar ett lätt tryck i örat som upplevs som mycket behaglig. Det är en god och effektiv alternativ terapi som med fördel kan prövas vid olika obehag som grundar sig på öronproblematik.


För mer info ........ klicka på Behandlingar och läs mer

Behandlingen går att boka från april -19

   
   tel: 0292-103 90            kontakt@halsoguiden.net           ©Copyright halsoguiden.net