Nyheter

Vill du ha hjälp att fasta? Snart kan jag hjälpa dig genom din fasteperiod.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ett samarbete mellan Sofie Jansson Pettersson och Hälsoguiden startar i augusti. SoMa Massage & Friskvård kommer att finnas hos Hälsoguiden från 18 augusti. Läs mer om Sofie på fliken OM OSS.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Närproducerad honung  från  Östervåla med omnejd

Spännande smak på Huggle´s honung

En intensiv blommighet med noter av syrén, rosor och mango som övergår till spännande behaglig kryddighet. Tydlig ton av muskotblomman och rosépeppar samt en liten hint om kryddnejlika.

Ett utlåtande från en finsmakare med stora smaklökar


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Eteriska oljor för ditt välbefinnande

Inom kort finns Aromalampor,  Aromasticks och Eteriska oljor att köpa hos oss. Oljor med olika blandningar för dina behov. Mys in hösten med välbefinnande oljor.

Uppfriskande, Lugnande eller t ex Fokus för att höja din koncentrationsförmåga.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi fortsätter med vårt sunda förnuft!! Tack för att Du också gör det!

Vi är måna om DIG och ALLA i vår närhet.

TVÄTTA HÄNDERNA innan behandlingen

VÅRA DAGLIGA RUTINER "spetsar" vi fortfarande ordentligt OMBOKNING av behandlingstid vid sjukdom

Tack för att du tar eget ansvar

Allt gott // Hälsningar Carina  & Anna

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ÄR DU PENSIONÄR? 

Då får du 10% rabatt på alla våra behandlingar bokade innan kl 15.00

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Smörj din hjärna med MCT-olja      Finns nu att köpa!

Har du hört talas om den trendiga oljan? Den trendiga kokosoljan, och ger snabbt bränsle till hjärnan. En matsked till frukost gör dig mätt och pigg hela dagen – och håller ditt  blodsocker stabilt. 

MCT är en förkortning för Medium Chain Triglyceride – medellånga fettsyror. De har flera hälsosamma egenskaper och ger snabbt energi till hjärnan. Den kan både öka fokus och ge stöd till minnet. Oljan skyddar mot bakterier, virus och parasiter och har effekt på blodsockret som får en jämnare kurva. Bättre Hälsas MCT-olja innehåller enbart ren kaprylsyra – C8 – från kokosolja och är den renaste och mest effektiva varianten.

Ren MCT8 ger: 

-energi från fett istället för kolhydrater. 

-snabb energi för hjärnan. 

-bättre mental och fysisk prestation. 

-ett skydd mot virus och parasiter.

Källa: Kurera

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Medicinsk laserbehandling

Ingår i Svensk klassisk massage.

Nu kan vi ge medicinsk laserbehandling. Laserljusets egenskaper är unika. Dessa egenskaper har visat sig ha positiva effekter på smärtlindring,  återhämtning, inflammation samt främja läkning. 

Vilka åkommor kan vi behandla:

Axelsmärta, Knä artros, Diskbråck, Nackvärk, Senbesvär, Akuta skador

___________________________________________________________

Infraröd värmemadrass med naturstenar som jade-turmalin

Nu finns IR madrassen hos oss och ingår i våra behandlingar. 

Vad är en IR madrass? Långvågiga infraröda strålar är en energi i form av vågor.  Alla människor sänder ut och tar emot långvågiga infraröda strålar mellan 6-20 micron. Vågornas fördelaktigaste områden för människan ligger mellan 7-14 micron sk "vitala strålar". Dessa har visat sig ge en rad positiva effekter på människokroppen. Vår kropp består av 70% vatten. Ett viktigt faktum är att kunna frigöra vattenburna gifter i kroppen. Det synliga ljuset från solen inkluderar som bekant regnbågens alla färger. Bara 44% av det fulla spektrumet av solljus är i det synliga området. Högfrekventa ultravioletta (UV) strålar utgör 4% och kan åldra huden i förtid. kan orsaka hudcancer och andra problem. Långvågiga infraröda strålar utgör 52%. Dessa är inte skadliga för kroppen och skadar inte h huden. Infrarött ljus överför mer värme än vanligt ljus.

Forskare har funnit att infrastrålar kan förbättra blodcirkulationen, minska symptomen på kroniska sjukdomar, lindra smärta, återuppliva hudceller, stärka hjärnan, hjärt- kärlsystem och nervsystemet, hjälper även till att muskelelasticiteten, även anti inflammatorisk effekt och främjar till bättre sömn.

Vad är en Jade sten? En helande sten menas med att den utstrålar positiva energier. Inom den kinsesiska kulturen använder man jade att skydda njure, hjärta, struphuvud, lever, mjälte, sköldkörtel och i allmänhet stärka kroppen.  Jade  kan lindra smärtor i ryggraden, huvudvärk, artrit och stela leder. En Jade madrass slappnar också av muskler, lindrar stress, förbättrar blodcirkulationen, hjälper att sänka högt blodtryck och slappna av i tarmen. Uppvärmd Jade madrass avger också negativa joner, vilket bidrar till att motverka elektromagnetisk strålning från elektriska produkter som mobiltelefoner, datorer och vitvaror. Eftersom negativa joner sker snabbt med jade kan 20-30 minuter vara tillräckligt för att ge resultat.

Vad är en Turmalin sten? En helande sten, rik på negativa joner sägs minska tarm -och hudproblem, hjälpa till med leversjukdomar, hud och autonoma sjukdomar. Det sägs också förbättra cirkulationen och hjälpa immunförsvaret och lymfsystemet, hjälper även mot sömnlöshet. Brun Turmalin är också ansedd att vara en utmärkt jordnings sten. Det sägs uppmuntra sociala förmågor och engagemang, och öka empati och kreativitet.

Negativa joner vad är det? En jon är en atom eller molekyl med elektrisk laddning, antingen positiva eller negativa. Joner är naturligt förekommande i t ex solljus, infrastrålar eller vatten under rörelse. Miljöer runt berg, vattenfall och rullande oceaner är rik på negativa joner. Negativa jonterapi använder joner för att producera positiva effekter. Många finner att de förbättrar deras hälsa, särskilt inom depression, bronkiala problem, allergier, blodtryck och utrensning av slaggprodukter från kroppen. Negativa joner förstärker cellernas förmåga att använda näringsämnen och avlägsnar slaggprodukter, ballasera kroppens Ph värde. Enligt Japansk forskning har det visat sig t ex att negativa joner upprätthåller en balans mellan insulin och binjurefunktionen i det autonoma nervsystemet och att negativ jonisering förstärker jonerna i kalcium och natrium (salt) i blodet och ökar alkaliniteten (PH balansen).

  • Vem ska inte använda sig av varm stenterapi?
  • Som en allmän regel, människor som inte borde genomgå en standard massageterapi, till exempel barn eller gravida kvinnor, bör inte använda sig utav varm stenterapi. Man ska inte använda varm stenterapi på sår eller öppen hudinfektion.
  • Människor med vissa problem kan använda heta stenar eller uppvärmda madrasser men endast vid låg till medelvärme (30 ° - 45 °C). Dessa tillstånd innefattar kroniskt högt blodtryck, cancer, lymfödem, hjärt-, lever- eller njursjukdomar, anorexi, diabetes (undantag: typ 2-diabetes), Osteoporos, MS, vasospastisk sjukdom (kärlsjukdomar), kronisk huvudvärk eller akut feber.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ASHWAGANDA

Lugn till kroppen. Kraft till själen.

KSM66 motverkar stress. Stress gör oss oroliga, trötta och stör vår sömn. Ofta påverkas humöret, den hormonella balansen och lusten till sex.

KSM66 vänder den utvecklingen. Kraften och lugnet kommer tillbaka. KSM66 är 100% ekologiskt och kommer från Ayurvedisk medicin.

"Prinsen av Ayurveda" -Ashwaganda är basen i KSM66, den viktigaste örten inom Ayurvedisk medicin, med en dokumenterad användning under mer än 4000 år.

"Prinsen av Ayurveda" - fungerar som en "Rasayan"- vilket innebär att den är allmänt stärkande, balanserande och föryngrande. Idag finns det klinisk dokumentation på effekten är resultat av att Ashwaganda har en specifik effekt på stress och därmed på stresshormonet kortisol. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ny forskning!!!      SKOGSBAD

Skriva ut skogsbad på recept? Just nu undersöks skogen som terapiform – och att vare ute i skogen kan vara en potentiell supermedicin som bland annat kan minska användandet av läkemedel.

Den mesta forskningen som finns om fördelarna med att ta det lugnt och ”bada” i sinnesintryck från skogen, det vill säga skogsbad, är gjord i Japan och övriga Asien. Och resultaten pekar i en tydlig riktning. 

Skogsbad minskar stress, genom att bland annat sänka både blodtryck, puls och kortisolnivåer i salivet. Skogsbad stärker immunförsvaret. Man har också sett att skogsbad stärker immunförsvaret och ökar mängden antioxidanter.

En del studier har också gjorts på skogsbad som en del i behandlingen av vissa sjukdomar. Högt blodtryck och kranskärls- sjukdom förbättrades efter skogsbad och kol-patienter hade lägre nivåer av proinflammatoriska cytokiner och stresshormoner, medan en studie på 48 vuxna med typ 2-diabetes visade att upprepade skogsbad sänkte blodsockernivåerna signifikant, säger biologen och universitetslektor Jenny Lovebo vid Linnéuniversitet och har nyss avslutat ett pilotprojekt där de har undersökt de hälsofrämjande effekterna av att vara ute i skogen.

I pilotstudien som gjorts i samarbete med sjuksköterskeprogrammets Hälsomottagning vid Linnéuniversitet, har totalt sexbesökare testat på skogsbad, två gånger i veckan, cirka 45 minuter per gång, i fyra veckor.
Deltagarnas hälsotillstånd har kontrollerats med provtagning och mätning av blodtryck, puls, blodvärde och blodsocker och just nu håller de på att sammanställa resultatet till en artikel.

De biomarkörer som mättes på deltagarna före och efter perioden av skogsbad visade inte några samstämmiga förändringar. Men för flera av deltagarna var upplevd stress, känslor av utmattning och irritation mer sällan förekommande efter skogsbad jämfört med före, och flertalet studenter hade en uppfattning att skogsbad kan främja hälsa genom att skogsmiljön skapade ett lugn hos personen som är ute i skogen.

Källa: kurera.se

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ÖRONLJUSBEHANDLING

Slappna av med öronljusbehandling och upplev en befriande känsla. Vi hjälper dig!

Har du problem med tinnitus, mycket vax som är svårt att få ut, pipande och susande ljud i öronen, mycket lock för öronen, klåda?  Då kan detta vara något för dig!

En tusen år gammal metod som helt smärtfritt och ofarlig behandlar öronproblem utan biverkningar. Ljusen skapar ett lätt tryck i örat som upplevs som mycket behaglig. Det är en god och effektiv alternativ terapi som med fördel kan prövas vid olika obehag som grundar sig på öronproblematik.

För mer info ........ klicka på Behandlingar och läs mer


   
   tel: 0292-103 90            kontakt@halsoguiden.net           ©Copyright halsoguiden.net